13. kolovoza 2021.

JUNIOROVI POUČNI SATOVI -O kolicima za blizance

Prošli put u našoj trgovini formirana je debata blizancima.
Naša Petra, majka blizanaca, poručila je: kolica blizanaca moraju biti kao ′′ tata na mamu!"
′′ Da, Petra, kako to misliš?"
′′ Objašnjavam."
Ako imate dvoje podjednako stare djece, sve odjednom je x 2. Dvostruko više nego što se mijenjate, dojite, oblačite, uspavljujete, razgovarate. Još uvijek imaš samo dvije ruke i noge. Teško da imate vremena za nešto drugo, niti razmišljate o tome da imate kolica koja nemaju smisla. Potrebna su vam kolica koja vam olakšavaju svakodnevicu. Ali istina je da svaka mama blizanaca ima drugačiji pogled, način života.
Prije nego što odaberete kolica, preporučujem sljedeće:
Dolazi od toga gdje živiš.
Nema veze ako ste u obiteljskoj kući i kolicima nakon šetnje ostavite ono što se sastavi u garaži ili živite na trećem katu zgrade i kolica ostavljate u hodniku u stanu. Zamislite da imate dvoje djece, jedna velika kolica i idete u šetnju. Prvi izazov koji vas čeka je da izađete iz stana. U redu, ako imate lift, super je, samo morate ući i u lift i kolica zajedno s Vama. Bilo bi nezgodno da svaki put vučemo kolica uz stepenice, dvoje djece i sve zalihe. Prije kupnje (i dubine) važno je mjeriti širinu. Kolica koja su zapravo sportska kolica, ali sa ugrađenim dubokim košarama, možete pronaći: ➡ovdje U širinu sa kotačima mjeri samo 72 cm, a vrata dizala su od 80 cm pa nadalje.
Pogledajte što je uključeno u komplet.
Dvoje djece treba kuću i pol za šetnju. Doslovno. Poželjno je da kolica imaju dodatke kao što su torba, košara za kupovinu, možda neki zatvarač na poklopcu za stopala gdje možete skladištiti maramice, držač za boce.
Provjerite hoće li vaše dijete imati dovoljno prostora.
Osobno mi je bilo bitno da svako dijete ima svoj mir i svoj prostor za kretanje. Mnogo puta se fokusiramo na duboku košarku na početku, ali sportski dio je taj zbog kojeg se odlučujete prilikom kupovine. Kada vaša djeca uđu u fazu istraživanja, ruke će biti kao male hobotnice. I onda je bitno da svako ima svoje odvojeno mjesto, bez obzira na drugo. Osim toga, neće zaspati u isto vrijeme (to bi bilo lijepo), pa je bitno da svaki dozvoli odvojeno regulirati leđa. Super kolica ➡OVDJE
Pazite kako sklopiti ogradu.
Nećete imati vremena ili energije za neki komplicirani sustav sklapanja. Ako imate dvoje djece koja čekaju mamu, i ona pokušava staviti kolica u prtljažnik a kolica su vam preteška. Evo gdje dobro dođe da su kolica praktična. Jedan, dva pritiska na gumb i hop, kolica su biti sklopljena. Ova kolica imaju najlakši sustav sklapanja ➡ OVDJE
• Izgled kolica.
Naravno, izgled treba usporediti sa funkcionalnošću kolica, ali zar ne želimo svi lijepe stvari? Kolica će biti vaše vozilo najmanje tri godine. Tri godine! Odaberite jednu koja će biti lijepa na prvi, drugi i treći pogled.
Za više informacija iz prve ruke, pozivam vas da posjetite JUNIOR trgovinu, gdje ću vas upoznati sa drugim blizancima.
P.S. Petra je svoje znanje dala i ostalim savjetnicima detaljno, pa vas Paulina i Mirela s nestrpljenjem očekuju.
Ostavite svoj komentar